Share

Je weet vast wel hoe belangrijk het is om tijd te nemen voor jezelf. Maar doe je dat ook? Want wanneer je dat niet doet, kan dat leiden tot zware gevolgen zoals een burn-out. En dat wil je natuurlijk vermijden! Hieronder deel ik graag 5 signalen waaraan je kan herkennen dat het dringend nodig is om me-time te spenderen.

(Hieronder vind je ook hoe Stephanie Waasdorp op een prachtige manier beschrijft wat het is om ME-time te nemen)

 

1. Een slecht humeur

Natuurlijk hebben vrouwen weleens een slechte dag, of een dag waarop het allemaal minder lekker gaat. Maar wanneer je merkt dat dit gevoelens zijn die je chronisch ervaart, dan is dat vaak een signaal dat je een stapje terug moet doen en eens de tijd moet nemen om te achterhalen hoe het komt dat je steeds zo’n slecht humeur hebt.

 

2. Altijd moe zijn

Ook al heb je urenlang geslapen, toch voel je je moe. Dat betekent dat je lichaam echt een langere tijd rust nodig heeft dan je dacht. Probeer daarom jezelf op de eerste plaats te zetten en te rusten door vrij te nemen wanneer het kan of door dagelijks je me-time in te plannen.

 

3. Een voortdurend gevoel van falen

Wanneer je het gevoel hebt dat niks je zal lukken of dat je nooit de juiste persoon bent voor een bepaalde klus, is dat een signaal dat je prioriteiten voor jezelf moet stellen en dat je tijd moet doorbrengen met jezelf. Op deze manier verdiep je de relatie met jezelf en bouw je stap voor stap je zelfvertrouwen weer op.

 

4. Fysieke klachten

Je lichaam praat als het ware tegen je. Enkele signalen kunnen erop wijzen dat je te weinig tijd voor jezelf neemt, waaronder deze klachten:

  • Zware vermoeidheid: Ben je supermoe, maar wil je toch doorgaan? Doe het niet, luister naar je lichaam en neem even de nodige rusttijd.
  • Hartkloppingen: Luister naar je hart, letterlijk. Een te lage of te hoge hartslag kan ook een teken zijn van te weinig me-time.
  • Hoofdpijn: Je hebt misschien te veel tijd achter je computer doorgebracht of te veel gepiekerd. Let daar bewust op, probeer je hoofd wat rust te gunnen.
  • Slapeloosheid: Een goed slaapritme is erg belangrijk voor je gemoedstoestand, probeer slapeloosheid dan ook zoveel mogelijk te vermijden. Jezelf een goede nachtrust gunnen hoort ook bij me-time!

 

5. Nergens tijd voor hebben

Een oneindige to-dolijst elke dag van de week? Daar word ik ook niet goed van. Wanneer je te veel hooi op je vork neemt, kan je uitgeput geraken en maak je geen tijd meer vrij voor jezelf. Plan je dagen daarom realistisch in en zorg ervoor dat daar ook me-time bij zit!

 

Investeer in je gezondheid door tijd te nemen voor jezelf. Lees een boek, maak een wandeling, slaap lekker uit. Anything that makes you feel good! Of door gewoon jezelf de ruimte te geven om mens te zijn, zoals Stephanie Waasdorp het hieronder zo mooi beschrijft.

Pure PowerVrouwen - 5 alarmsignalen die schreeuwen om ME-time

Hoeveel tijd per dag besteed jij aan jezelf en op welke manier doe je dat?

 

Op jouw gezondheid,

Anja

Share
  • >