​​Daniëlle Teheux, kindercoach:

​“​Meer in mijn kracht met betere samenwerkingen”

Danielle heeft sinds 2011 haar eigen praktijk als kinder- en oudercoach, waar ze kinderen en hun ouders helpt en ondersteunt rond het gedrag van het kind, problemen op school of thuis. Het gaat om kinderen die zich niet lekker in hun vel voelen, die gepest worden, introvert zijn of niet zo goed voor zichzelf kunnen opkomen.

​Daniëlle: “Mijn passie ligt bij kinderen en daar kan ik mijn zachte en geduldige kwaliteiten bij inzetten. Maar in een onderneming ben je ook bezig met geld verdienen en zaken doen. Dan is het prettig als je af en toe wat harder, wat zakelijker bent. En die balans vond ik lastig.

Pure PowerVrouwen - Danielle Teheux

Doorbraak lukte niet

Ik maakte mezelf altijd heel klein. Wat ik wist en wat ik kon bieden voor anderen, kwam niet volledig tot zijn recht omdat ik steeds twijfelde of het wel goed genoeg was wat ik te vertellen had. Of het nu was bij mijn cliënten, bij het zakendoen, in gesprek met collega’s,… ik boorde mezelf eerst helemaal de grond in tot er niks meer overbleef. Dat koste me veel tijd en energie en dat wilde ik niet meer.

Door mijn beperkende overtuigingen lukte het me niet de doorbraak naar een winstgevende onderneming te maken. Ik wilde graag meer stevigheid, meer kracht vinden. Wanneer ik meer in mijn kracht sta, kan ik mijn cliënten ook beter in hun kracht helpen zetten.

Confrontatie zonder superioriteit

​Tijdens mijn eerste persoonlijk contact met Anja klikte het meteen. Zij had een warme en open houding die rust uitstraalde. Zij durfde mij te confronteren zonder zich superieur op te stellen. Het was als een samenwerking vanuit gelijkwaardigheid waarbij ze eenieder in zijn waarde liet.

Anja was al snel in staat om op een doeltreffende en prettige manier de kern van mijn probleem te raken, haar expertise en kennis op de juiste manier over te dragen en mij zelf mijn oplossingen te laten vinden. Ik voelde me veilig bij haar.

Meer vertrouwen en betere samenwerking

​Door mijn probleem te stellen heb ik er gedurende de training op verschillende  manieren naar kunnen kijken en heeft me dat veel nieuwe inzichten opgeleverd. Vooral de systemische opstellingsoefening heeft me inzicht gegeven in de kern van mijn probleem: dat mijn hang naar kennis mijn grootste belemmering was. Deze overtuiging heb ik omgebogen waardoor ik nu meer durf vertrouwen op mijn kunnen en ik voel me minder klein in mijn contact met anderen.

Ook heb ik tijdens de training geleerd hoe ik beter kan samenwerken. Dit heeft constructieve gevolgen gehad op verschillende gebieden. Enerzijds ben ik het gesprek aangegaan met mijn zakenpartner om verwachtingen te uiten en duidelijke afspraken te maken. Door mijn verwachtingen te benoemen en verhelderen kreeg ik meer zelfvertrouwen en kon ik weer focussen op mijn doelen. Door het aangeven van mijn grenzen kon ik in mijn kracht gaan staan en ging de rem los. Vanuit helderheid en eerlijkheid hebben we onze samenwerking stopgezet en gaan we in goede verstandhouding ieder ons eigen pad.

Aan de andere kant heb ik samenwerkingsovereenkomsten aangegaan met verschillende scholen, waar ik nu zorg voor professioneel cliëntoverleg. Doordat ik nu durf vragen naar de verwachtingen van de ander kan ik aanreiken wat ik te bieden heb en de investering hiervoor. Hierdoor verkoop ik mijn producten makkelijker en gaat mijn inkomen omhoog.

Positieve energie

​De training die ik bij Anja volgde, heeft me met inzichten, daadkracht, vertrouwen en positieve energie huiswaarts laten keren.

Ik zou Anja zeker als coach aanraden aan mensen die de moed hebben om verandering aan te gaan en iemand nodig hebben die hen helpt oude overtuigingen om te buigen in nieuwe, ondersteunende en succesvolle inzichten en acties. Haar grote expertise zet ze in om mensen te helpen in hun eigen kracht te komen, zoals ze daar ook bij mij in slaagde.”


​​Daniëlle Teheux
www.skillscoachingacademy.net

Copyright 2023 by vzw We Balance - Pure PowerVrouwen

>