Share

Om welke reden sta jij elke dag op? En dan heb ik het niet over dingen als werken, het huis onderhouden of je kinderen naar school brengen. Dit zijn uiteraard ook redenen om op te staan. Maar ik heb het over de redenen die je hart en ziel doen barsten van vrolijkheid. Ik heb het over je levensmissie. Dit kan natuurlijk te maken hebben met je werk, je kinderen of je opleiding. Zolang het maar vanuit je hart komt en je het met plezier doet.

Zelf heb ik 14 jaar lang gewerkt in een sector die mij niet lag. De technische sector was dat. Doodongelukkig werd ik ervan! Totdat ik dankzij een gestructureerde methode ontdekte wat mijn levensmissie is: vrouwen helpen om vanuit hun vrouwelijke kracht te leven. Vanaf dat moment werd het leven veel gemakkelijker voor mij.

Als je je levensmissie vindt, dan wordt alles plots veel duidelijker. Je weet wat wel of niet belangrijk voor je is, je kan makkelijker prioriteiten stellen en je deelt je energie beter in. Kortom, je weet waar je op moet focussen. Bovendien ben je ook meer gemotiveerd om acties te ondernemen die aansluiten bij je levensmissie. Dit wordt in het Engels ook wel aligned actions genoemd.

Stel dat het je levensmissie is om de wereld rond te reizen. Als je dit van jezelf weet, zal je aligned actions ondernemen om dit waar te maken. Denk bijvoorbeeld aan het sparen van een bepaald bedrag om te kunnen reizen, aan mensen opzoeken die deze ervaring al hebben gehad, aan research doen over de landen waar je naar toe wilt, etc.…

Als je zo’n gerichte acties onderneemt, zal je ook sneller je doel bereiken. Je steekt er namelijk energie in en je focust je op zaken die je stap voor stap leiden naar het volbrengen van je levensmissie. Als je die eenmaal bereikt hebt, boost je ook je zelfvertrouwen, want het is je eindelijk gelukt!

Er zijn dus tal van voordelen verbonden aan het vinden van je levensmissie. En ik gun het jou ten volle om van deze voordelen te genieten.

Heb jij je levensmissie al gevonden? Laat ons weten welke die is in het commentaarveld hieronder.

En als je ze nog niet gevonden hebt, help ik je graag deze te ontdekken met behulp van het bewezen gestructureerde stappenplan waarmee je in 1,5u tijd je levensmissie kunt vinden.

 

Liefs,

Anja

 

 

Share
  • >