Share

Zelfverzekerde vrouwen. Heerlijk. Je bent zeker van jezelf, trots op jezelf, je voelt je goed, top! Toch zijn er soms van die dagen waarop je merkt dat je als een bitch wordt gezien door mensen omdat je ‘te zelfzeker’ of ‘gemeen’ overkomt. Je hebt geen idee hoe dat komt, maar ik wil je met deze blog daar meer inzicht in geven.

(In het jaartraject Vrouwen vol Zelfvertrouwen kom je nog meer te weten over alles wat met zelfvertrouwen te maken heeft.)

 

Zelfvertrouwen op een mannelijke manier

De mogelijke reden waarom mensen soms je zelfzekerheid niet lijken te appreciëren is omdat je wellicht op een mannelijke manier zelfzeker bent. Dat is de grootste fout die vrouwen vaak belemmert en hen afgunstige reacties oplevert.

Laat me duidelijk maken wat het betekent om zelfvertrouwen te hebben op een mannelijke manier. Het is een manier om zelfvertrouwen op te bouwen waarbij het lijkt alsof je in strijd bent met alles en iedereen. Je wil bijvoorbeeld leider worden van een bepaald sportteam en ziet iedereen die dat ook wil als concurrent en gaat ermee in strijd. Strijd is echter een typisch mannelijke kracht. Het strookt vaak minder goed met wie wij zijn als vrouw.

Dat is de manier waarop ik vele jaren van mijn leven heb gehandeld. Ik deed alsof niks me kon raken en had altijd een antwoord klaar. Een antwoord dat anderen meestal voor een blok zette. Ik maakte mezelf niet geliefd met deze houding, maar dacht dat het nodig was om te laten zien hoe ‘zelfzeker’ ik was. Terwijl ik me diep vanbinnen juist heel onzeker voelde.

 

Pure PowerVrouwen - Waarom je als een bitch wordt gezien

 

Ontwikkel je vrouwelijke kwaliteiten

Je kan je zelfvertrouwen ook ontwikkelen op een vrouwelijke manier, door je vrouwelijke krachten in te zetten. Als je je vrouwelijke krachten kent en erop inspeelt, kan je met zelfvertrouwen op deze gebieden uitblinken, want het zit al in je natuur! De kracht waar ik het over heb, is je kracht van verbintenis zoeken, het leggen van sociale contacten. Dat is anders dan het mannelijke, het strijdlustige.

Door je op kwaliteiten van verbinding te focussen kan je zowel vrouwelijk als krachtig zijn. Zowel mannen als vrouwen om je heen zullen je zien stralen met je zelfvertrouwen, als een vrouw die haar natuurlijke kwaliteiten ten volle benut!

 

Op een schaal van 1 tot 10, hoeveel zelfvertrouwen heb jij? En hoe denk je dat dit komt?

 

Liefs,

Anja

Share
  • >