De ​​Vrouwelijke Kracht CoachKaarten

​Dé coach tool ​voor duidelijkheid, inzicht
en een nieuw niveau van zelfbewustzijn

Nieuw niveau van zelfbewustzijn


Deze Vrouwelijke Kracht CoachKaarten helpen je om kennis en inzichten te krijgen over je vrouwelijke kracht zodat je kunt doorbreken in elk gebied in je leven. Ze vergroten je mogelijkheid tot een leven vol betekenis. Bovendien zorgen de kaarten voor een betere levenskwaliteit doordat ze je een nieuw niveau van zelfbewustzijn helpen krijgen.

Je kunt de kaarten gebruiken als hulpmiddel voor je eigen persoonlijke ontwikkeling of als begeleiding in de ontwikkeling van andere vrouwen. Ook kun je ze gebruiken als werkvorm in een workshop of training of ter inspiratie in krachtige brainstormsessies.


De formule

De belangrijkste formule van deze 99-delige inspirerende kaartenset is de integratie van je rechter hersenhelft (die je intuïtie en emoties bestuurt) en je linker hersenhelft (die zorgt voor de logica en analyse, voor je denken).

Om deze integrale werking te bekomen werd de set met veel zorg en precisie ontwikkeld. Zowel de vrouwenschilderijen (gecreëerd door de kunstenares Ros Webb) en de foto’s als de woorden en cijfers op iedere kaart zijn zorgvuldig en doordacht uitgekozen om een optimale stimulans van de combinatie denken/analyse en intuïtie/emoties te creëren.

Onbewuste werking

De Vrouwelijke Kracht CoachKaarten gaan er vanuit dat jij als vrouw alle mogelijkheden en kwaliteiten al in je hebt die nodig zijn om het leven van jouw dromen te leven. Misschien zie je ze op dit moment nog niet. Daarom helpen deze kaarten jou om je onbewuste verdedigingsmechanismen (die de taak hebben om jou te behoeden voor verandering) in verwarring te brengen.

Op die manier krijg je een andere kijk op de situatie, een compleet andere kijk dan je gebruikelijke denkpatronen. Er worden mogelijkheden aangeboord die diep in je onderbewuste verborgen liggen, die je helderheid geven over hoe je vanaf nu op een compleet andere manier verder kunt, vanuit een hoger niveau van zelfbewustzijn.

Gebruik van de kaarten

Je kunt deze kaarten gebruiken voor iedere vraag die je hebt in elk gebied van je leven; je relatie, moederschap, carrière, gezondheid of eender welk ander levensgebied waar je moeite mee hebt en verandering wilt zien door een beslissing te nemen.

Er zijn veel verschillende manieren om deze kaarten te gebruiken. Het mooie is dat je er geen fouten bij kunt maken. Iedere kaart die je trekt is van betekenis, ook al besef je die soms pas achteraf. Blijf steeds open, luister naar je intuïtie, je gedachten en je emoties die opkomen.

1

Formuleer je doel

Voordat je een legging start, formuleer je je doel. Wat wil je bereiken met deze legging? Wanneer is de legging voor jou geslaagd? Hoe concreter je doel is, hoe concreter ook het resultaat van de legging zal zijn.2

Sjablonen

Om een legging te doen, kun je de sjablonen gebruiken die speciaal werden ontwikkeld voor deze kaartenset. Bij de kaartenset vond je alvast 2 sjablonen om mee aan de slag te gaan. Op deze website kan je gratis bijkomende sjablonen downloaden. Neem zeker een kijkje, ze breiden je mogelijkheden uit, bieden meer verdieping en worden regelmatig aangevuld met nieuwe sjablonen.

3

Het trekken en duiden van de kaarten

Voor het trekken van kaarten zijn er twee mogelijkheden. Je kunt een kaart uitkiezen waar je aandacht naar uit gaat terwijl je door een kaartenset heen bladert of je trekt blindelings een kaart.

Kijk zowel naar het beeld als de tekst van de kaart. Ga na welke associatie met een woord of beeld bij je opkomt. Je kunt kiezen of je de associatie maakt met de tekst, met (een onderdeel van) het beeld of met beide. Wanneer je je enkel in de tekst kunt herkennen, bedek dan de tekst en kijk aandachtig naar het beeld.

Als een bepaalde kaart je een ongemakkelijk gevoel geeft of weerstand oproept, kun je een andere kaart kiezen. Wees je er echter van bewust dat het niet toevallig is dat je deze bepaalde kaart getrokken hebt. Het is aangeraden om toch de confrontatie met de kaart aan te gaan en te onderzoeken wat ze je wil vertellen, wat je ervan kunt leren.

Als je niet zeker bent wat een bepaalde kaart je te vertellen heeft, kun je een bijkomende kaart trekken ter verduidelijking van de eerste.

4

Na de legging

Het is belangrijk dat het gebruik van deze kaarten niet alleen maar tot inzichten leidt, maar ook tot concreet resultaat. Inzichten zonder actie vervagen na een tijdje en leveren geen resultaten op.

Schrijf daarom na iedere legging op welke actie je zult ondernemen:

  1.  vandaag
  2. de komende week
  3. de komende maand​

5

Cliënten begeleiden met de Vrouwelijke Kracht CoachKaarten

Wanneer je als coach een cliënte begeleidt met deze Vrouwelijke Kracht CoachKaarten, is het belangrijk om bij iedere kaart vragen te stellen. Het zichtbare gedrag van je cliënte is immers een gevolg van haar interne waarden, eigenschappen, drijfveren en overtuigingen. Om deze duidelijk te krijgen stel je verdiepende vragen. Op de sjablonen staan enkele voorbeeldvragen. Wees creatief en laat je intuïtie werken om nog meer verdiepende vragen te stellen.

​Uitproberen tijdens de Vrouwelijke Kracht CoachKaarten on Tour

​Leer de Vrouwelijke Kracht CoachKaarten optimaal inzetten en gebruiken tijdens één van de sessies van de Vrouwelijke Kracht CoachKaarten on Tour. Wij komen langs in jouw vrouwengroep.

Werken met de cijfers van de kaarten

Iedere kaart in deze set Vrouwelijke Kracht CoachKaarten heeft een cijfer. Je kan je richten op de woorden die op de kaarten staan of op je eigen intuïtie. Een bijkomende mogelijkheid om de kaarten te gebruiken is op basis van de cijfers.

Lees meer...

Gratis sjablonen downloaden

Bij het gebruik van de Vrouwelijke Kracht CoachKaarten kun je de sjablonen gebruiken die speciaal werden ontwikkeld voor deze kaartenset. In de handleiding van de set die je in je bezit hebt vond je alvast 2 sjablonen om mee aan de slag te gaan.

De bijkomende sjablonen kan je gratis downloaden. Deze extra sjablonen breiden je mogelijkheden uit, bieden meer verdieping en worden regelmatig aangevuld met nieuwe sjablonen.

​Waar wil je de gratis sjablonen ontvangen?

Vrouwelijke Kracht CoachKaarten - Pure PowerVrouwen

Ros Webb: de kunstenares

Na haar opleiding op het gebied van mode en textiel startte Ros Webb haar carrière als modeontwerpster. Tot ze zo’n tien jaar geleden besloot het roer om te gooien en die mode te gaan illustreren en schilderen. Huizen als Christian Lacroix, Dior en Chanel werden haar opdrachtgevers.

Tegelijkertijd verlegde ze haar onderwerp voor een belangrijk deel van ‘de jurk van de vrouw’ naar ‘de vrouw van de jurk’. Met (een mix van) print, acryl, potlood, inkt en collagetechnieken toont ze ons vrouwen die doen wat ze het liefste doen, het leven vieren. Wandelen of dansen, dagdromen of kleding dragen, de levensenergie is net zo zichtbaar in beweging en expressie van het onderwerp als in de textuur van het gebruikte materiaal.

Zelf zegt Webb hierover: “I see my art as a form of escapism; it’s free of tragedy and pain. I think of it as painting my own paradise; a form of escapism, as I think all art is.” De uitbundigheid in sommige werken is bijna mediterraans of zelfs Zuid-Amerikaans.

De kunstenares refereert zelf onder meer aan het werk van David Hockney en Gustav Klimt. En inderdaad, beiden hebben zich begeven op het terrein van de figuratieve kunst. Maar waar Hockney zijn mannen en vrouwen vooral toont in hun sociale en culturele context en Klimt zijn persoonlijke waardering voor zijn onderwerp tot uitdrukking brengt, zijn het bij Webb de vrouwen zelf die zich willen manifesteren en zo de kunstenares naar de achtergrond verdringen.

Ros Webb werkt onder meer voor Vogue, Marie Claire en Elle. Haar werk is opgenomen in particuliere en publieke collecties over de hele wereld. Ze woont en werkt in Bantry, in het zuidwesten van Ierland.

>