Gebruik van de kaarten

Vrouwelijke Kracht CoachKaartenJe kunt deze kaarten gebruiken voor eender welke vraag die je hebt in eender welk gebied van je leven; je relatie, moederschap, carrière, gezondheid of eender welk ander levensgebied waar je moeite mee hebt en verandering wilt zien door een beslissing te nemen.

Er zijn veel verschillende manieren om deze kaarten te gebruiken. Het mooie is dat je er geen fouten bij kunt maken. Iedere kaart die je trekt is van betekenis, ook al besef je die soms pas achteraf. Blijf steeds open, luister naar je intuïtie, je gedachten en je emoties die opkomen.

1. Formuleer je doel

Voordat je een legging start, formuleer je je doel. Wat wil je bereiken met deze legging? Wanneer is de legging voor jou geslaagd? Hoe concreter je doel is, hoe concreter ook het resultaat van de legging zal zijn.

2. Sjablonen

Om een legging te doen, kun je de sjablonen gebruiken die speciaal werden ontwikkeld voor deze kaartenset. Bij de kaartenset vond je alvast 2 sjablonen om mee aan de slag te gaan. Op deze website kan je gratis bijkomende sjablonen downloaden. Neem zeker een kijkje, ze breiden je mogelijkheden uit, bieden meer verdieping en worden regelmatig aangevuld met nieuwe sjablonen.

3. Het trekken en duiden van kaarten

Voor het trekken van kaarten zijn er twee mogelijkheden. Je kunt een kaart uitkiezen waar je aandacht naar uit gaat terwijl je door een kaartenset heen bladert of je trekt blindelings een kaart.

Kijk zowel naar het beeld als de tekst van de kaart. Ga na welke associatie met een woord of beeld bij je opkomt. Je kunt kiezen of je de associatie maakt met de tekst, met (een onderdeel van) het beeld of met beide. Wanneer je je enkel in de tekst kunt herkennen, bedek dan de tekst en kijk aandachtig naar het beeld.

Als een bepaalde kaart je een ongemakkelijk gevoel geeft of weerstand oproept, kun je een andere kaart kiezen. Wees je er echter van bewust dat het niet toevallig is dat je deze bepaalde kaart getrokken hebt. Het is aangeraden om toch de confrontatie met de kaart aan te gaan en te onderzoeken wat ze je wil vertellen, wat je ervan kunt leren.

Als je niet zeker bent wat een bepaalde kaart je te vertellen heeft, kun je een bijkomende kaart trekken ter verduidelijking van de eerste.

4. Na de legging

Het is belangrijk dat het gebruik van deze kaarten niet alleen maar tot inzichten leidt, maar ook tot concreet resultaat. Schrijf daarom na iedere legging op welke actie je zult ondernemen:

  1. vandaag
  2. de komende week
  3. de komende maand

5. Begeleiden van cliënten met deze kaarten

Wanneer je als coach een cliënte begeleidt met deze Vrouwelijke Kracht CoachKaarten, is het belangrijk om bij iedere kaart vragen te stellen. Het zichtbare gedrag van je cliënte is immers een gevolg van haar interne waarden, eigenschappen, drijfveren en overtuigingen. Om deze duidelijk te krijgen stel je verdiepende vragen. Op de sjablonen staan enkele voorbeeldvragen. Wees creatief en laat je intuïtie werken om nog meer verdiepende vragen te stellen.

Uitproberen

Leer de Vrouwelijke Kracht CoachKaarten optimaal in te zetten en gebruiken tijdens één van de sessies van de Vrouwelijke Kracht CoachKaarten on Tour.

 

 

>