Share

Kan jij tegelijkertijd telefoneren met je vriendin én die dringende mail beantwoorden, terwijl je in wilde gebarentaal duidelijk probeert te maken aan je kleinste dat hij zijn modderschoenen moet uittrekken wanneer hij het huis binnenkomt?

Ik herinner me dat toen mijn jongste zoon pas geboren was, het geen uitzondering was dat ik hem op mijn linkerarm borstvoeding stond te geven terwijl ik met mijn rechterhand het middagmaal aan het koken was. En het gebeurde regelmatig dat ik daarbij ook nog eens tegelijkertijd de telefoon tussen oor en schouder geklemd had om te bellen met mijn moeder of een vriendin…

Het is een algemeen aanvaard idee dat wij vrouwen absolute meesteressen zijn in multitasken.

We worden vaak gebombardeerd met informatie en zijn soms verplicht om verschillende taken tegelijkertijd te doen. Het is niet gemakkelijk om gefocust te blijven. Dus vervallen we gemakkelijk in multitasken en geloven dat we er goed in zijn.

 

Maar de grootste blunder bij multitasken is… te geloven dat je met multitasken meer gedaan krijgt in kortere tijd!

Als je meeluistert naar de laatste roddels op kantoor terwijl je een formulier invult, zal de kans groter zijn dat je fouten maakt. Als je aan de telefoon met een klant praat en tegelijkertijd een document leest, zal je afstandelijk en ongeïnteresseerd klinken voor die klant. En dat kan je wel eens dat interessante contract kosten.

Je kan een hele dag druk bezig zijn en aan het eind van de dag beseffen dat je eigenlijk niks nuttigs hebt gedaan. Met multitasken kom je niet dichter bij je succes!

Als je succes wil hebben, is het juist nodig om je aandacht en focus te behouden.

Onderzoek bracht aan het licht dat multitaskers een IQ daling van gemiddeld 10 punten vertonen, terwijl marihuana rokers slechts een daling van 4 IQ punten laten zien.

Voor je IQ is het dus minder ongezond om drugs te roken dan te multitasken!

Stop NU met meerdere zaken tegelijkertijd te doen en focus je op één taak!

 

Welke zaken ga jij vanaf nu één voor één doen, zodat ze jou dichter bij jouw succes brengen? Deel het met de andere Pure PowerVrouwen in het commentaarveld hieronder.

Dit artikel delen met andere vrouwen? Hierboven op deze pagina vind je de share-knoppen van Facebook, LinkedIn en Twitter.

 

Op jouw succes!
Anja

Share
  • Pascale schreef:

    Groot gelijk, multitasken levert weinig extra’s op!
    Zoals mindfulness ons ook leert: aandacht in het hier en nu focussen..
    Tenzij dat/degene waar je mee bezig bent het niet waard is je onverdeelde aandacht te krijgen!

  • >