Share


Je kent ze vast wel: onafhankelijke sterke vrouwen, succesvolle vrouwen met een stevige ruggengraat. Terwijl ze al hun tijd en energie steken in het onafhankelijk en sterk zijn, verliezen ze ongemerkt hun relatie met hun vrouwelijke kant; de kant die de essentie van iedere vrouw is.

Wacht even… Het is toch goed om onafhankelijk en succesvol te zijn? Mannen zouden zich toch meer tot je aangetrokken voelen als jij krachtig, onafhankelijk en succesvol bent? Dat maakt toch dat je een “goede vangst” bent? Nee, niet echt…

Waarom is het voor succesvolle, sterke vrouwen zo moeilijk om een sterke en krachtige man te ontmoeten? Wel, het antwoord kan je misschien verbazen, en misschien vind je het zelfs vervelend om te horen: de kans is groot dat je onafhankelijkheid je in de weg zit bij het vinden van het soort man dat je zo graag wilt.

Terwijl je meer en meer succesvol, sterk en onafhankelijk wordt door het verbinden met je mannelijke kwaliteiten, is de kans groot dat je één van de 3 grootste vergissingen maakt in relatie tot mannen.

(Aan het einde van dit artikel kan je trouwens de top 6 tools vinden die iedere vrouw in haar arsenaal moet hebben om vrouwelijk en tegelijkertijd krachtig in het leven te staan. Jawel, krachtig én vrouwelijk tegelijkertijd kán!)

1. Denken dat je geen man nodig hebt

Sterke vrouwen denken dat ze geen man nodig hebben, ze zijn de feministen die hun eigen identiteit willen hebben, willen niet gezien worden als het eigendom van een man of als een babymachine. Ze willen werken, financieel onafhankelijk zijn van een man, niet langer een man “nodig hebben”. Ze doen alsof ze zich altijd goed voelen en zijn daar trots op, ze zijn altijd druk in de weer,…

Maar diep vanbinnen is er een lege plek, een diep verlangen naar intimiteit en liefde, terwijl ze zichzelf steeds werk op hun nek halen, succesvol proberen te zijn en geen man denken nodig te hebben.

En juist datgene wat een vrouw aantrekkelijk maakt voor een man is wanneer hij zich nodig voelt. Een man wil voelen dat een vrouw hem fysiek en emotioneel nodig heeft, hij wil voor haar zorgen. Door te denken dat je geen man nodig hebt, zal hij zich afgestoten voelen omdat hij intuïtief voelt dat hij niet voor je zal kunnen zorgen.

2. De rol van de man overnemen

Als jij het gewoon bent om de hele dag beslissingen te nemen, problemen op te lossen en uitdagingen aan te gaan, is het heel normaal dat je deze kwaliteiten meeneemt in je relatie met je partner. De kans is groot dat je binnen je relatie ook de leiding neemt. Vooral wanneer hij niet zo sterk is in het nemen van beslissingen.

Weersta deze verleiding! Je “ontmant” hem en het zorgt ervoor dat jij teveel aan je hoofd hebt. In plaats daarvan kun je leren om weer contact te maken met je vrouwelijke essentie en hem inspireren om beter beslissingen te nemen.

Je kunt een man ook helpen zich krachtiger te voelen in zijn mannelijke kracht door achter zijn beslissingen te staan en vertrouwen te tonen in zijn vermogen om dingen voor mekaar te krijgen, om resultaten te behalen.

Als je alles zelf probeert te doen, voelt een man zich niet gewaardeerd, hij voelt zich ontkracht. Je zal merken dat je meer verdieping in je relatie kunt brengen als je de verleiding weerstaat om hem te ontmannen en te bewijzen dat jij beter bent dan hem.

3. Je vrouwelijke kwaliteiten niet erkennen

Dit is een lastige… En deze vergissing zorgt ervoor dat jij de behoefte hebt om jezelf te bewijzen op een sterke en mannelijke manier om je gewaardeerd en geliefd te voelen.

We zijn geconditioneerd om mannelijke kwaliteiten als vastberadenheid en besluitvaardigheid te waarderen. Deze conditionering is zo sterk dat we geneigd zijn om onze vrouwelijke kwaliteiten te onderwaarderen. Gevoelig, zorgzaam en vrijdenkend zijn immers niet bepaald kwaliteiten die we met een succesvol rolmodel associëren.

En toch zijn dit de kwaliteiten die krachtige mannen zullen aantrekken. Een sterke succesvolle man is niet op zoek naar een vrouw om er een wedstrijd mee te spelen. Dit soort man is meestal op zoek naar een vrouw die hem inspireert om uit zijn hoofd te komen en hem dichter bij zijn gevoel te brengen. Hij wil een vrouw die erop vertrouwt dat hij dingen kan waarmaken, die in hem gelooft, die – zelfs wanneer hij in een dip zit – hem inspireert om weer op te staan en door te gaan.

Als je in je zoektocht naar succes en kracht je vrouwelijke essentie ontkent is het onmogelijk om het vacuüm te creëren dat een mannelijke man nodig heeft om op jou te vallen.

Aantrekkingskracht is immers geen keuze. Aantrekkingskracht werkt volgens de wet van polariteit, net als bij een magneet. Dus hoe sterker jouw vrouwelijke kant is, hoe interessanter je bent voor een man met mannelijke kwaliteiten.

Tevreden zijn met je vrouwelijkheid is de sleutel om een man aan te trekken die de kracht en het charisma heeft om jou te waarderen als vrouw.

En nu ben ik benieuwd: hoe reageert een man in jouw omgeving wanneer jij vooral je mannelijke kwaliteiten inzet? Laat het ons weten in het reactieveld hieronder, zodat we van elkaar kunnen leren en onze vrouwelijke kracht nog meer te ontwikkelen.

Als je dit artikel waardevol vindt, is het fijn als je het deelt op Facebook, LinkedIn of Twitter.

Op jouw Vrouwelijke Kracht!
Anja

Share
 • Myriam meerhaeghe schreef:

  Hoi Anja

  Boeiend artikel en ik herken er veel in. Ik ging net nog op healing bij Stanny Lansloot en hij las mijn energetische structuur. Ik zou mijn vrouwelijke kracht te weinig exploreren en tonen doordat ik als kind geen echte vrouwelijkheid mocht uitstralen van mijn ma. Ik toon de twee, maar als het erop aan komt, durf ik te mannelijk zijn en dan boet ik in.

  Hij heeft een verbinding gemaakt tussen mijn hart en baarmoeder, die was weg. Ik ben een alleenstaande moeder, dan wil je zowel papa als mama zijn, maar dat gaat niet. Ik probeer het ook al lang niet meer. Ik ben moeder, geen vader. Dat missen ze wel. Ik praat over alles en vertel mijn gevoelens… Meestal doen ze wat ik vraag, maar eigenlijk krijg ik weinig spontane hulp. Ik zou graag hebben dat mijn zoon ook eens wat meer deed zonder te morren…

  In mijn relatie voel ik me wel op en top vrouw en toch komt mijn mannelijke kracht er ook uit. Ik val dan wel op charismatische en gevoelige mannen. Iemand die zelf ook de twee is : man en vrouw… Is het evenwicht niet het beste? Als vrouw vooral vrouwelijk zijn, maar daarnaast ook je mannelijke kant gebruiken… Als man vooral man zijn, maar ook naar je gevoel gaan als het moet?

  Ik ben even in de war nu…

  Groeten
  Myriam

 • Anja schreef:

  Bedankt voor je berichtje Myriam.

  Het is inderdaad zowel voor vrouwen als voor mannen belangrijk om in goed evenwicht te leven met je mannelijke én je vrouwelijke kant. Toch mag je niet onderschatten wat de werkelijke essentie is waarmee je bent geboren. Als vrouw is dat je vrouwelijke essentie.

  Je beschrijft het dus helder: als vrouw vooral je vrouwelijke essentie leven en daarnaast ook je mannelijke kant in een goed evenwicht laten aanvullen. En om het even in cijfers uit te drukken: hou in het oog dat “evenwicht” niet altijd 50/50 betekent; het kan ook vb 70/30 betekenen.

 • Gwyneth schreef:

  Mooi artikel, Anja. En heel herkenbaar. Ik denk dat het gaat om de balans tussen het mannelijke en het vrouwelijke. Als ik voor mezelf praat, heb ik te veel aandacht besteed aan het mannelijke. Lange tijd werkte het heel goed voor me. Tot ik door het moederschap niet meer om de vrouwelijke kant heen kon. Tja, dan moet je wel op zoek naar balans.

 • Anja schreef:

  Dankjewel Gwyneth. De balans tussen het mannelijke en het vrouwelijke, dat is waar het inderdaad allemaal om draait. Als je daadkracht en doelgerichtheid inzet zonder zachtheid, lijk je een testosteronbom en omgekeerd als je vanuit zachtheid en intuïtie leeft zonder daadkracht erbij toe te voegen, raakt niks gedaan. M en V, beide zijn even belangrijk.

 • karel schreef:

  Hoi,

  Ik ben een man van 43 en vind dat de spijker hier op de kop geslagen word.
  Ben zelf al een poosje aan het daten en merk dat veel vrouwen de stoere onafhankelijke en ik red me prima zonder man instelling hebben en dat heeft denk ik ook te maken met hoe de verwachting is die de maatschappij het beeld geeft hoe een vrouw in het leven moet staan en de man daarnaast ook natuurlijk.
  Er wordt zo hard gevochten en gestuurd dat een vrouw hetzelfde als een man moet zijn dat veel vrouwen alleen maar bezig zijn met onafhankelijk en gelijk aan een man zijn terwijl mannen en vrouwen toch echt wel verschillen.
  Ik zeg niet dat het vroeger beter was maar toen was er geen getouwtrek over de rolverdeling.
  Maar ja zo gaat het vaak in de maatschappij, als iets veranderen moet wat ook zeker (wel het geval is geweest) dan slaat men er compleet in door waardoor er nog steeds geen goede balans is.

  Met vriendelijke groet, Karel

 • Els schreef:

  Was ff slikken en dapperheid voor nodig om het helemaal uit te lezen. Heb alle fouten die maar mogelijk zijn hierin gemaakt, en nog echt DENKEN dat ik het goed deed. Zit in een relatie van 45 Jaar met dezelfde man. Allebei uit probleemgezinnen. Geen van beide een warm veilig nest gehad en geen voorbeeld hoe een vader of moeder zou zijn. En dat was een diep verlangen van me. Een warm veilig nest voor mijn twee kinderen. Heb de vader en de moederrol op me genomen en ben daar heeeeeel ver in gegaan. Tot ik zo rond mijn veertigste in een diepe depressie terecht kwam. Een totaal vervuild lichaam door ongezond eten, alcohol en heel veel medicijnen. Was voor de derde keer geopereerd aan mijn rug en daar was vanalles mis gegaan. De rechter kant van mijn lichaam was uitgevallen.
  Viel ook nog en kwam precies op de operatiewond terecht. Ben toen in een gipsbed terecht gekomen en kon niet veel meer dan liggen. Kreeg een …. droom…. een helder moment, ik wou nog maar een ding en dat was er een eind aan maken. En in die droom riepen de kinderen, niet doen mam, wij helpen je, wij hebben je nodig, niet doen.
  Ben naar beneden gescharreld en heb alle medicijnen in de vuilnisbak gegooid en er voor gegaan. Met alle mannenkracht, daadkracht en doorzettingsvermogen. Heeft zo,n 25 jaar gekost van mijn leven. Met als resultaat…. ik hou van mezelf, ben blij met mezelf, en heb mijn vrouwelijke kant ontdekt! Zacht warm en verzorgend. En een man die alleen nog maar angst is. En ik zie dat onder ogen op dit moment, ik neem daar alle verantwoordelijkheid voor, weet echt niet waar ik mag beginnen. Luister en handel naar mijn hart. En vergeef mezelf alle fouten die ik gemaakt heb.

 • >

  Verbeter je relatie!

   Download het GRATIS rapport
  '5 misvattingen over mannen'

  & begin vandaag met het verbeteren van je relaties!

  envelope
  envelope

  Don't worry, je gegevens zijn veilig bij ons!