Pure PowerVrouwen

​Relaties verbeteren

​​It's a gender thing

Mannen en vrouwen... Een wereld van verschil! Wanneer je in elkaars schoenen probeert te staan en deze verschillen gaat begrijpen, zal de relatie tussen jou en je partner veel beter verlopen.

En niet alleen met je partner. Ook met alle andere mannen waarmee je contact hebt in je leven (je vader, broer, collega's, vrienden) zal je contact zienderogen verbeteren wanneer je goed begrijpt op welke manier mannen anders reageren dan vrouwen.

Op deze pagina vind je aankondigingen van blogartikels over de verschillen tussen man en vrouw en hoe je hier het best mee om kan gaan.

Heb jij vragen over dit onderwerp? Wil je meer informatie? Of wil je gewoon je mening kwijt? Aarzel dan niet om een comment achter te laten onder de blogartikels.


De 3 grootste vergissingen die onafhankelijke sterke vrouwen begaan in relatie tot mannen

​​De meeste vrouwen associëren succesvol zijn met onafhankelijk zijn. Maar wat als ​juist dat streven naar onafhankelijkheid ​je vaak in de weg staat? In dit blogartikel ​krijg je ​meer inzichten over deze manier van omdenken.

Je leest er de drie grootste vergissingen die onafhankelijke sterke vrouwen begaan in relatie tot mannen.


Heb jij een vrouwenbrein of een mannenbrein?


Je wist wellicht al dat je een linker- en een rechterhelft hebt van je brein.

Maar wist je ook dat je erachter kan komen of je meer een vrouwenbrein of een mannenbrein hebt? Een gezonde balans creëren tussen de twee is erg belangrijk, zeker als je in balans wilt leven.

Kom er in dit blogartikel achter van welke kant van je brein jij het meest gebruik maakt en hoe je ​beter in balans kunt raken .


De belangrijkste stap om in je relaties NIET dezelfde fout te maken als je ouders

Neem jij ook wel eens (bewust of onbewust) gewoontes van je ouders over, zelfs als je jezelf had gezworen om bepaalde dingen nooit te doen die zij deden?

Sommige gewoonten zijn misschien lifehacks waar je veel aan hebt, maar het kan ook zijn dat je slechte gewoontes overneemt. Dit kan voor een ongezonde relatie zorgen tussen jou en je partner.

Hoe laat je deze slechte gewoontes dan los? Lees het hier in dit artikel.


Waarom mannen en vrouwen elkaar niet verstaan?

Het komt wel eens voor dat mannen vrouwen totaal niet begrijpen. En omgekeerd ook. Hoe komt dit toch?! Zijn we dan werkelijk zo verschillend?

Ja, dat zijn we!

Wij hebben niet enkel verschillen in fysiologische eigenschappen maar ook op niveau van onze hersenen. We praten anders, we denken anders, we gaan op een andere manier om met gevoelens, maken op een andere manier beslissingen, enz...

In dit artikel krijg je meer inzicht over die verschillen.


Vrouwen en mannen gelijk???

Zijn vrouwen en mannen werkelijk gelijk aan elkaar? En is de strijd om gelijk te zijn aan mannen het wel waard?

In alles wat rond het thema gendergelijkheid aan de orde is, heerst er een groot misverstand. Want gelijk zijn aan mannen zullen wij vrouwen nooit worden. Gelijkwaardigheid is hetgeen waarnaar vrouwen eigenlijk zouden moeten streven.

Lees in dit artikel hoe alles eigenlijk bij jezelf begint en dat onze verschillen juist als versterking kunnen dienen in relatie ten opzichte van mekaar.


Communicatie – SAMEN verder in 5 stappen


Je hebt misschien wel eens het volgende meegemaakt: je wilt iemand een (minder leuke) boodschap duidelijk maken dus je zegt het gewoon, zonder er veel bij na te denken.

De ontvanger van je boodschap reageert niet echt positief en biedt weerstand. Je vraagt je verontwaardigd af waarom d​eze persoon niet "normaal" kan reageren. Wel, dit komt omdat je geen verbinding hebt gemaakt met die persoon.

Hoe je oprechte verbinding kan maken, lees je in dit artikel waar je 5 stappen leert over hoe je ​gesprekken het best aanpakt.


Hoe trouw blijven aan jezelf binnen je relatie?

​Binnen een relatie is het natuurlijk belangrijk dat je elkaar vertrouwt en aandacht geeft. Maar hoe blijf je daarbij ook trouw aan jezelf?

In dit artikel leer je ​drie verschillende soorten relaties kennen. Op basis van waarin jij je herkent, krijg je meer begrip over jouw relatie en ontdek je hoe jij trouw kan blijven aan jezelf binnen je relatie.


Copyright 2023 by vzw We Balance - Pure PowerVrouwen

>