Share

 

“Doe maar normaal!” Werd deze zogenaamde deugd je ook met de paplepel ingegeven?

Het ligt vaak niet in onze aard om te koop te lopen met wat er goed gaat. Je zou maar eens met de vinger worden nagewezen…

Toch heeft onderzoek uitgewezen dat het vieren van datgene wat goed ging als belangrijkste punt op de werkvloer wordt ervaren.

Je succes vieren zorgt ervoor dat je gefocust blijft op de positieve zaken en dat je nog meer succes genereert.

Hier zijn wat bruikbare tips om je successen te vieren:

 

1.   Hou een succes-dagboek bij

Ontwikkel de gewoonte om iedere avond voordat je gaat slapen, de top 3 op te schrijven van zaken waar je die dag in slaagde, welke taken je afwerkte, welke resultaten je behaalde, wat je leerde, wie je inspireerde,…
Op deze manier heb je een motiverende lijst om je een geweldige boost te geven als het in de toekomst ooit even tegenzit. Ook laat het dagboek je zien hoe ver je je vaardigheden al ontwikkeld hebt.

 

2.   Weet waarom

Hoewel je een prachtig plan kan hebben en daar consistent naar handelt, toch kan je soms gemakkelijk op een zijspoor terecht komen en even niet meer weten waarom je dit nu precies aan het doen was. Als dit je overkomt, verbind je dan opnieuw met jezelf. Herinner je opnieuw waarom je het doet. En wanneer jij je waarom kent, kan je je opnieuw focussen op hoe je dit gaat bereiken.

 

3.   Geniet van de reis

Als je steeds streeft naar het volgende grote succes, zal je de tijd niet hebben om te genieten van de kleine individuele successen onderweg. Maak de tijd om te focussen op de zaken die goed gaan en de goede dingen die je gebeuren. Net zoals je een groot doel opdeelt in kleinere sub-doelen, zo doe je dat ook met je successen.

 

Zo, en nu ga ik vieren dat ik deze blog postte! Weer een punt bij in mijn succes-dagboek.

Wat ging er vandaag goed bij jou? Deel het in het reactieveld hieronder.

 

Op jouw succes!
Anja

 

Share
 • Lidy van Oord schreef:

  Mijn dag is nog maar net begonnen. Maar sinds een aantal weken start ik mijn dag met het uitspreken van een intentie voor de dag. Voor vandaag staat focussen op het menu. Focussen om dat er echt iedere dag weer zaken op mijn weg komen die me afleiden van de dingen die ik wil doen die dag. Ik maak dan ook iedere ochtend een lijstje met zaken die die dag gedaan moeten worden en verder zaken die ik verder wil oppakken. Zo is iedere dag een feestje wanneer ik mijn lijstje afgehandeld heb en verder kan met mijn plan!

 • nancy verschoot schreef:

  Die tip om je successen op te schrijven, dat ga ik doen. Ik overloop iedere avond mijn dag en ben dankbaar voor de successen, maar het opschrijven is nog veel beter; zodat ik ze later nog eens kan herlezen en ook zien hoever ik al gegroeid ben.
  En ik ga meeklinken met jouw succes om dit te posten, want ik vind het hele goeie tips!

 • Louise Jenei schreef:

  Ik weet dat ik mijn successen moet vieren. Laat ik het vanaf nu ook echt gaan doen.
  Stap 1: Bepalen wat mijn hoofddoelen zijn en daar gericht actie opnemen.
  Stap 2: Elk resultaat als een succes beschouwen, ook al wijkt het af van wat ik voor ogen had. Het gaat erom dat ik stappen in de juiste richting heb gezet.

 • Anja schreef:

  Heel fijn van je Nancy dat je meeklinkt. Proost! 🙂

 • Bieke Lemmens schreef:

  Ik heb gisterenavond net mijn allereerste workshop gegeven en het was een groot succes! Door de spanning en stress om alles zo goed mogelijk te doen, heb ik er zelf niet heel erg bij kunnen stilstaan en bewust genieten. Daarom is het belangrijk denk ik dat ik vandaag niet verval in ‘de normale beslommeringen van alledag’, maar echt even stilsta bij hoe de avond is verlopen en wat ik heb gerealiseerd. Door bewust even stil te staan, voel ik de dankbaarheid en de blijdschap pas en dat is mijn beloning!

 • nancy verschoot schreef:

  Heel goed, geniet ervan!

 • >