Share

 

Zit jij vast in je leven? Probeer jij heel hard om je kleinste dromen waar te maken, maar lijkt het alsof je al heel lang op dezelfde tegel blijft staan zonder ook maar een stap vooruit te bewegen?

Dan heb ik voor jou het bewezen recept dat je zal helpen om sneller en gemakkelijker dan ooit tevoren te krijgen wat je wilt. Dit succes-recept is jouw weg naar het leiden van een zinvol leven en naar het bereiken van jouw doelen.

Maak je klaar om de kracht van je dromen te laten botvieren!

 

1.    Geef betekenis

Geef betekenis aan je leven en je werk. Doe waar je van houdt en hou van wat je doet. Zoek naar manieren om te leven met passie. Jij bent uniek en je bent hier met een doel. Zoek de reden van je bestaan. Beschrijf jouw rol in het leven in 3 of 4 woorden. Vergeet de lange, algemene en niet te onthouden mission statements, maar wees specifiek over wat je hier te doen hebt in dit leven.

 

2.    Heldere visie

Zorg ervoor dat je een heldere visie hebt, een visie die jou echt inspireert en jouw grootsheid activeert. Zorg ervoor dat je visie duidelijk is en jou motiveert om ze om te zetten in de realiteit. Maak het spannend. Een spannende visie geeft je een enorme hoeveelheid enthousiasme, waardoor je niet stil kan blijven staan. Een spannende visie zal ervoor zorgen dat je een niet te stoppen prestatie-machine bent.

 

3.    Mijlpalen

Mijlpalen zijn grote doelen en keerpunten op je reis. Zij zijn als bordjes langs de weg om je te vertellen dat je op het juiste spoor zit. Elke mijlpaal is een grote prestatie op weg naar jouw ideale leven.

 

4.    Stel doelen

Doelen zijn kleine, specifieke taken die je actieplan definiëren. Doelstellingen moeten specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en opportuun zijn. Elk doel is een stap op weg naar één van je grote mijlpalen.

 

5.    Blijf op weg

Onderneem actie. Het enige verschil tussen een gemiddelde persoon en een super succesvol persoon is dat de laatste actie onderneemt. Ga aan de slag! Neem de eerste stap en houdt de vaart erin. Gewoon beginnen. Wees flexibel in veranderingen en verbeteringen.

 

6.    Positieve energie

Wees optimistisch. Stuur krachtige, positieve energie uit en vertrouw op je eigen netwerk. Positieve energie zal positieve resultaten en mogelijkheden aantrekken. Zorg ervoor dat je een succesmagneet wordt. Je ontvangt altijd de energie die je uitstuurt. Als je positieve energie uitzendt, ontvang je een veelvoud ervan en vice versa.

 

7.    Doe alsof het al gebeurt

Doe alsof je visie al gebeurt. Doe alsof je nooit zal falen. Handel met vertrouwen en macht en focus je dag en nacht op je visie. Doe alsof jij je visie nu al leeft. Als je dat doet, zul je meer kansen en meer succes in je leven aantrekken.

 

8.    Negeer de twijfelaars

Vermijd negatieve mensen. Ze hebben geen dromen en willen dat iedereen is zoals zij zijn. Ze zijn dromen-verspillers en energie-vampieren. Trek je niets aan van wat ze zeggen. Negeer alle negativiteit en richt je op wat jij wilt.

 

9.    Zie angst en onzekerheid onder ogen

Ontwikkel zelfvertrouwen en geloof in jezelf. Als jij niet gelooft in jezelf en je dromen, dan zal niemand dat doen. Zie je angst onder ogen. Angst zal niets met je doen, behalve je stoppen van het krijgen wat je wilt. Laat je dromen ervoor zorgen dat jij de kracht hebt om de angst en onzekerheid onder ogen te zien.

 

10.    Mastermind

Zoek een team met dezelfde interesses en dromen dan jij hebt. Werk met hen samen en steun elkaar in het focussen op je doelen. Verzamel rond jezelf mensen die nog briljanter zijn dan jezelf. Ontwikkel een sterk netwerk van mensen die je kunnen helpen om gemakkelijk en snel te krijgen wat je wilt.

 

Volg dit recept en je zal gemakkelijker krijgen wat jij wilt.

Het gaat allemaal om de actie die jij inzet. Doe het nu!

Kan jij deze lijst nog aanvullen met andere succestips? Laat het hieronder weten aan de andere Pure PowerVrouwen zodat we elkaar kunnen motiveren en inspireren!

Help de keten van positieve vrouwelijke kracht nog groter maken: deel dit bericht op LinkedIn, Facebook en Twitter door op de share knoppen hieronder te duwen.

 

Op jouw verlangen!
Anja

 

Share
 • Ghislaine schreef:

  Dag Anja,

  Per punt een actieopdracht, maar bij mijlpalen ontbreekt die. Moeten we ze benoemen opdat we weten waar we naartoe onderweg zijn?

  Groeten, Ghislaine

 • Anja schreef:

  Dankjewel voor je reactie Ghislaine.
  De mijlpalen zijn als het ware de subdoelen. Wanneer je deze tussenstations hebt bereikt, kan je op naar de volgende mijlpaal om zo gemakkelijker je einddoel te bereiken.

 • Yvette schreef:

  Beste Anja, wat een goed stuk heb je geschreven. We kunnen allemaal wel wat ondersteuning gebruiken bij het realiseren van onze doelen.

  Waar ik positieve energie van krijg is door me te omringen met mensen die me stimuleren en uitdagen. Naar mensen die je doen laten twijfelen, luister ik wel, maar houd scherp voor me dat sommige mensen er niet tegen kunnen wanneer je je buiten de geeikte paden bevindt. Het is de angst die spreekt.

  Mij helpt het om een moodboard te maken, en op te hangen op een plek waar je regelmatig langs loopt. Plak plaatjes op die je eraan doen denken en kies kleuren uit die je stimuleren. Het moodboard is je einddoel, maar maak kleine stapjes hoe je dat dan kan bereiken.

  Wat je zegt over doen alsof het al gebeurt, werkt ook goed. Spreek in duidelijke taal ook al heeft je omgeving de neiging om je te beknotten. Wil je een eigen bedrijf? Spreek dan in tegenwoordige tijd alsof je het al hebt, en handel daarnaar.

 • Anja schreef:

  Bedankt voor je enthousiaste reactie Yvette.
  Het is fijn om te horen dat er al vrouwen zijn die op deze manier werken en ook de kracht ervaren van deze tools.
  Doe zo voort!

 • Manon schreef:

  Weet waar je het over hebt. Lees veel over hetgeen je actief in wilt zijn. Dan kun je anderen inspireren.

 • Tineke schreef:

  Heel goede tips Anja!
  Goed om regelmatig naar terug te keren als het even niet loopt zoals je graag zou willen.

 • Thea schreef:

  Dag Anja,
  Ook ik wil je graag bedanken voor je mooie woorden, het klopt allemaal en door ze vaak weer te lezen en vooral ook toe te passen groeit je zelfvertrouwen en energie, sta je open voor veel meer kansen, leer je anders naar anderen te kijken en kun je voor jezelf gemakkelijker de keuzes maken wie je wel en wie je niet wilt toelaten in je leven om (mee) verder te groeien. Geven en nemen, maar vooral zelf de regie van je eigen leven in handen houden!

 • Bernardina schreef:

  Bedankt voor goede tips!

 • Annet van Prooijen schreef:

  Zeg tegen je zelf dat je op de goede weg bent en focus daar op. Laat je niet afleiden van wat anderen zeggen en ga door met het boeken van resultaten op je eigen pad. Zo heb ik gisteren mijn keurmerk gehaald op het gebied van de zorg.

 • >