Share

Waar heb jij altijd van gedroomd? En in welke mate heb je deze dromen al kunnen manifesteren en werkelijkheid laten worden?

Als kind droomde ik ervan om mijn eigen boek te schrijven. Ik wilde mijn eigen ervaringen delen met mensen, zodat zij konden profiteren van de valkuilen waarin ik was getrapt en zij het gemakkelijker zouden hebben dan ikzelf. Ik besefte toen nog niet hoeveel valkuilen er nog zouden volgen voor mij…

In mijn volwassen leven kwam ik terecht in omgevingen waar prestatiedrang, hiërarchie en machtsmisbruik schering en inslag waren. Het vroeg veel van me en ik liet me meesleuren in een negatieve spiraal. Ik stond het toe en deed er gewillig aan mee. Deze wereld stond in schril contrast met de wereld uit mijn kinderdromen.

Tot ik op een gegeven moment besefte hoeveel ik van mezelf had weggegeven, hoe ver ik van mijn eigen natuur was weggegaan. Dat was het moment dat ik bewust koos om mijn eigen verantwoordelijkheid te nemen en van mijn leven te maken wat IK ervan wilde maken, niet wat anderen wilden dat ik ervan maakte. De 5W’s hebben me geholpen om richting te vinden in mijn leven.

Eén van de dingen die het gevolg daarvan zijn, is dat ik mijn kinddroom heb kunnen manifesteren: ik heb mijn eigen boek over communicatie bij lastige gesprekken geschreven. Binnenkort zal het uitgegeven worden. (als je er meer over wilt weten, vraag dan het gratis eBook “Pure PowerVrouw in 5 stappen” aan, dan wordt je op de hoogte gehouden)

Het punt dat ik wil maken is dit: de verantwoordelijkheid om een vervuld leven te leiden hangt grotendeels van JOU af. Dit betekent simpelweg dat JIJ vanaf nu de creatie van je eigen leven in handen hebt. Hoe sneller je dit beseft, hoe beter!

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is: “Wat kan ik vandaag, deze week, deze maand, dit jaar doen om mijn leven te leiden in de richting die ik wil?

Als je werkelijk gelooft dat je meer in je mars hebt dan wat je tot nu toe hebt laten zien, stop dan NU met excuses verzinnen en begin vandaag je allerbeste leven te leven! Als je aan opgeven denkt of het beu bent om een middelmatig leven te leiden, kun je daaraan verandering aanbrengen door simpelweg NU te beslissen dat je alleen nog maar voor de gouden medaille van jouw leven gaat! Je hoeft niet te blijven vastzitten in sleur of opgejaagd te blijven door prestatiedrang! Geloof in jezelf! Jij kunt iets maken van jouw leven!

Deze 5 W’s hebben mij geholpen om een vervullend leven te leiden en mijn dromen te manifesteren. Als jij ze toepast, zullen ze jou ook richting geven in jouw leven:

 

1. WAT?

Wat wil je doen met je leven? Dit is waarschijnlijk een van de belangrijkste vragen die je ooit beantwoordt. Het antwoord op deze vraag legt de basis voor de rest van je leven. Zodra je duidelijk hebt geïdentificeerd wat je wilt doen met je leven, wordt dat het brandpunt van alles wat je van plan bent om nog te doen. Weten wat je wilt doen, geeft je duidelijkheid en een onontbeerlijke focus op je doel.

 

2. WAAROM?

Begrijpen waarom je bepaalde dingen wilt bereiken in je leven, is de motivatie die ervoor zorgt dat je je doelen kunt bereiken.
Waarom wil je jouw gestelde doelen bereiken? Waarom wil je meer zelfvertrouwen krijgen? Waarom wil je assertiever worden? Waarom wil je je eigen bedrijf starten? Waarom wil je afvallen? Het antwoord op deze vragen moet overtuigend genoeg zijn om in actie te komen.

 

3. WIE?

Om bepaalde dingen te bereiken, heb je bepaalde kwaliteiten nodig. Wie wil je zijn? Welke kwaliteit moet jij inzetten om jouw doel te bereiken? Heb je behoefte aan meer vertrouwen? Wil je assertiever of daadkrachtiger worden? Wil je meer risico’s durven nemen? Identificeer de kwaliteiten die je nodig hebt om jouw doelen te bereiken. Want je kunt niet worden wat je moet zijn door te blijven wat je bent.

 

4 . WELKE MANIER?

Op welke manier ga jij je leven vorm geven? Hoe ben je van plan je doelen te bereiken? Heb je een stappenplan? Bepaalde stappen moeten al in orde zijn om alle stukjes van je project bij elkaar te houden, zodat je kunt realiseren wat je van plan bent. Je plan is de routekaart naar je doel. Je weet hierdoor welke informatie je nodig hebt om elke fase van je leven tot een succes te maken. Bijvoorbeeld als je meer zelfvertrouwen wilt krijgen, hoe ben je dan van plan om dat te doen? Als plan A niet lukt wat is plan B?

 

5 . WANNEER?

Elk doel dat je stelt, moet een deadline hebben. En elk plan dat je hebt, moet geen plan blijven, maar moet omgezet worden in actie en zichtbare resultaten. Wanneer ga je je eerste specifieke doel bereiken? Je leven is een doe-het-zelf-project. Als je wilt dat je plannen materialiseren, begin dan VANDAAG met actie te ondernemen!

 

Ik ben heel benieuwd wat jij in jouw leven gaat veranderen! Deel met de andere Pure PowerVrouwen hieronder in het commentaarveld wat jij gaat veranderen om JOUW leven te leiden zoals JIJ het wil.

Als je dit artikel waardevol vindt, deel het dan op Facebook, Linkedin of Twitter.

Op jouw succes!
Anja

Share
 • Mieke Verbiest schreef:

  dag Anja,

  Gefeliciteerd met je boek! Ik ben heel benieuwd om het binnenkort te lezen. Ik heb regelmatig een lastig gesprek te voeren en wil graag weten hoe ik dit gemakkelijker kan aanpakken.

  Wat mijn droom betreft: ik heb er altijd van gedroomd om mijn motorrijbewijs te halen. Door dit artikel besef ik dat ik dit veel te lang heb uitgesteld. Ik had altijd wel een excuus.
  Maar nu ga ik ervoor! Volgende zomer zoef ik door het land op mijn eigen motor!

  groetjes, Mieke

 • Anja schreef:

  Bedankt voor je reactie Mieke.
  Goed dat je realiseert dat je excuses je niet ver hebben gebracht.
  Ik wens je heel veel succes met het behalen van je motor rijbewijs!

 • Marleen De Schryver schreef:

  Hallo,
  ik ben heel erg geïnteresseerd in al wat je schrijft. doch tijdgebrek laat me niet toe om alles grondig uit te spitten maar een ding heb ik wel ontdekt : ik lijd heel erg aan uitstellingsgedrag en ga daar iets aan doen.
  groetjes en doe zo verder
  marleen

 • Anja schreef:

  Dankjewel Marleen, om ondanks je grote tijdsgebrek te reageren.
  Uitstelgedrag is een hardnekkig thema, waar velen last van hebben. Goed dat je er komaf mee maakt. Go for it!

 • Veronika Rutten schreef:

  Ik ben begin dit jaar met deze punten al aan de slag gegaan… het resultaat is er nu!
  Zou zeggen gewoon doen… de punten van Anja volgen het resultaat zal er zijn.

 • Anja schreef:

  Geweldig nieuws dat je met jezelf deze vragen te stellen resultaten hebt geboekt!
  Misschien wil je wat vertellen over de resultaten die het inmiddels voor je heeft opgeleverd?

 • Karin Peters schreef:

  Wauw, dit is precies waar alles om draait, veranderingen aanbrengen kun je alleen zelf, je hebt het zelf in de hand! Ik heb 35 jaar in het onderwijs gezeten, zeker ook met veel plezier gedaan maar ik ging steeds meer mijn droom missen nl. creatief bezig zijn. Vorig jaar heb ik mijn ontslag ingediend en ben nu mijn eigen atelier aan het vorm geven. Best wel spannend hoe alles gaat lopen maar ik ben de goede weg ingeslagen. Ik ben ook trots op mezelf dat ik deze stap heb durven zetten. Bedankt voor je mooie woorden, heel inspirerend.

 • Anja schreef:

  Graag gedaan Karin. Wat moedig dat je de stap zette om je droom te verwezenlijken!

 • Herken dit zeker, ben na meer dan 35 jaar gewerkt te hebben in de zorg en later in het onderwijs niet meer toegekomen aan het spirituele en heb dat sinds twee jaar weer opgepakt. Nu de kans om mijn eigen weg te gaan en ik vind het heerlijk. Cursussen, consulten, workshops en binnenkort ook lezingen over allerlei spirituele en paranormale feiten. Mijn vriendenkring is groeiende en daar kan ik enorm van genieten.

 • Anja schreef:

  Wat fijn dat je na zo lange tijd je ding weer hebt kunnen oppakken.

 • >